13.4.2015

Mansen Mörinät 2015 vietettiin positiivisessa tunnelmassa

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilaiset kokoontuivat Mansen Mörinöille positiivisin odotuksin. Maarakennuskonevalmistajien tilastojen mukaan (CECE) kuluvan vuoden kahden ensimmäisen kuukauden aikana konekauppa on ollut kasvussa edelliseen vuoteen verrattuna. Näyttää siis siltä, että oma arvioni viime vuoden lopulla oli väärä. Oletin konekaupan talvelle laskevan edellisestä vuodesta. On ilmeisesti niin, että uusintainvestointeja tehdään, vaikka ilmassa vielä onkin epävarmuutta tulevasta. Investointien jatkumiseen on uskottava senkin realiteetin pohjalta, että uusien maarakennuskoneiden tilauskanta yrityksessämme ei maaliskuun lopussa ole euromääräisesti eikä kappaleina ollut näin korkealla sitten vuoden 2008.

Neljännentoista kerran pidetyt Mansen Mörinät keräsi tällä kertaa liki 3500 vierailijaa Suomen Rakennuskoneen pihamaalle tutustumaan Komatsun laajaan valikoimaan ja nauttimaan kesäisestä säästä.

Esittelimme Mörinöillä 49 uutta Komatsua. Harvinaisempia Suomeen tuotavia näistä olivat Komatsu D51 -puskukone ja HD405-louheensiirtoauto. Pyöräkuormaajat olivat esillä 5 tonnin painoisesta WA80-6:sta 35 tonnin WA500-7:een.  Kaivukoneita esiteltiin puolestaan 1,7 tonnin Komatsu PC16R-3 -minikaivukoneesta 50 tonnin PC490LC-10-kaivukoneeseen. Kaikki koneet on varustettu Stage IIIB -moottoreilla.

Tänä vuonna Suomen Rakennuskone Oy panosti erityisesti koneiden koeajomahdollisuuteen. Kokeiltavana oli neljä eri kokoluokan lyhytperäistä Komatsu-kaivukonetta, joihin jokaiseen on asennettu eri valmistajan tiltti: PC55MR-3 Nox-Kinshofer, PC78US-10 Steelwrist, PC138US-10 Engcon ja PC228USLC-10 Indexator. Koeajopaikalla tilttivalmistajien edustajat olivat opastamassa ja vastaamassa kysymyksiin.

Toisena koeajokohteena olivat Komatsun uudet 7-sarjan pyöräkuormaajat WA200-7, WA270-7 sekä WA470-7.

Satsaus jälkimarkkinointipalveluihin oli myös näkyvästi esillä mm. uusien huoltoautojen muodossa - muiden toimenpiteiden ohella, lähitulevaisuudessa Suomen Rakennuskone on vielä paremmin lähellä asiakasta.

Lämmin kiitos yhteistyökumppaneille ja erityisesti kaikille kävijöille!

Kari Kokkonen
toimitusjohtaja
Puh. 050 555 4950