1.8.2012

Komatsu UK 25 vuotta

Komatsu UK:lla juhlittiin heinäkuussa

Komatsu UK:lla vietettiin 25-vuotisjuhlia 16.heinäkuuta 2012. Iso-Britanniassa sijaitseva maarakennus- ja kaivoskoneita valmistava tehdas on Komatsu-konsernin suurimpia.

Komatsu UK:n toimitusjohtaja ja Komatsu Europen hallituksen puheenjohtaja Peter Howe toivotti tervetulleeksi konsernin pääjohtajan Tetsuji Ohashin sekä muita johtajia Japanin pääkonttorista. Läsnä oli myös Komatsu Europen toimitusjohtaja Keiko Fujiwara.

Vuonna 1985 perustetun Komatsu UK:n tehtaan avasi Walesin prinssi Charles. Tehdas sijaitsee Gatesheadin Birtleyssä, lähellä Newcastlea koillis-Englannissa. Tehtaalta on toimitettu yli 59000 konetta ja se on saavuttanut yli 4,8 miljardin punnan liikevaihdon, millä on suuri merkitys koko alueen taloudelle.

Komatsu UK on osa lähes satavuotiasta Komatsun maailmanlaajuista organisaatiota, joka on maailman toiseksi suurin maarakennus- ja kaivoskoneiden valmistaja ja toimittaja. Konserniin kuuluu 174 yritystä ja sen pääkonttori sijaitsee Tokiossa. Konserni työllistää yli 44 000 henkilöä. Komatsu UK työllistää noin 400 henkilöä ja sen tuotevalikoimassa on 15 konetta. 80 prosenttia tehtaan tuotannosta menee Eurooppaan ja Pohjois-Afrikkaan.

Puheessaan Tetsuji Ohashi kiitti Komatsu UK:n henkilökuntaa hyvästä ryhmähengestä sekä sitoutumisesta ja omistautumisesta työhön. Hän kiitti myös Gatesheadin valtuustoa sekä UK Trade & Investment -virastoa tuesta toiminnan lanseerauksessa. “Voimme katsoa työmme tuloksia ylpeydellä. Menestyksemme on eniten kiinni ihmisistä. Olemme rakentaneet erinomaisen perustan kulkea kohti tulevaisuutta. Sijoitamme jatkossakin sekä tehtaaseen että koko alueeseen yhteisönä”, Ohashi totesi.

UK Trade & Investment –viraston alueellinen johtaja David Coppock myönsi Peter Howelle palkinnon Komatsu UK:n merkittävästä osallisuudesta alueen vientiin.

Lisätietoja:
Kevin Broman
Komatsu Europe International N.V.
+32 2 255 24 58