Suomen Rakennuskone Oy:n historiaa

Vuonna 1967 Hankkijan ja Syväsen miehet olivat sylinteritoimittaja S.O. Treskmanin opintomatkalla Pariisissa. Kuvassa Osmo Karhunen (vas.) ja Raimo Reko Hankkijalta, Stig Eglung Treskmanilta, Osmo Silvennoinen Syväsen Konepajalta, Ronald Rinne Treskmanilta ja Teuvo Syvänen.

Suomen Rakennuskone Oy:n juuret ovat syvällä 1960-luvun Suomen maaperässä. Vuonna 1988 Hankkija yhtiöitti toimialansa ja Hankkijan Raskaskoneryhmästä tuli Suomen Rakennuskone Oy.

Japanilaiset koneenvalmistajat kiinnostuivat Euroopan ja Suomen markkinoista 1980-luvun puolivälissä. Pelkkä omien resurssien esittäminen ei riittänyt, vaan tarvittiin myös syvällistä perehtymistä japanilaiseen kulttuuriin ja tapaan toimia. Suomen Rakennuskone Oy ja Komatsu ovat esiintyneet saman lipun alla vuodesta 1984 alkaen.

Suomen Rakennuskone Oy ja Komatsu ovat esiintyneet saman lipun alla vuodesta 1984 alkaen. Kuva on otettu Hankkijan 80-vuotisjuhlanäyttelystä, joka pidettiin Helsingin Messukeskuksessa 13.–16.4.1985.

1992 Suomen Rakennuskone Oy:n toiminta sai jatkoa entisellä nimellä uudessa omistuksessa ja uusissa toimitiloissa Kehä III:n varrella. Lamavuosista selvittiin suomalaisella sisulla ja kovalla työllä.

2000-luvulla pääkonttori ja keskushuolto siirtyivät koko maata ajatellen keskeiselle sijainnille Pirkkalaan.

Tänään Suomen Rakennuskone Oy on yksi maamme johtavista maanrakennus- ja kaivoskoneiden maahantuojista. Myynnin, huollon, varaosat ja urakkakohtaiset lisävarusteet löydät myös pääkaupunkiseutua palvelevasta Espoon toimipisteestä. Paikallisen tuen takaa koko Suomen kattava yhteistyökumppanien verkosto, olipa kyse uuden koneen toimituksesta, varaosista tai huolloista.

Lähes 30 vuotta kestäneen Komatsu-yhteistyön perusteella voidaan todeta, että tärkeintä japanilaisten kanssa asioidessa on saavutettu molemminpuolinen luottamus. Uuden vuosituhannen haasteissa kestävät asiakassuhteet ja hyvä palvelu ovat kunnia-asioita myös meille suomalaisille.